Hart voor kinderen,

liefde voor leren

 

 

“Hallo! Wij zijn Fieke, Lisanne en Louise van Houdt, de Bijleszusters. Wij hebben hart voor kinderen en liefde voor leren. We zijn enthousiast en persoonlijk, bekwaam en serieus.”

Hart voor kinderen,

liefde voor leren

WIE WIJ ZIJN

Met plezier naar school gaan en goede resultaten boeken, dat gunnen we iedereen. Maar succes komt niet altijd vanzelf. Wij helpen je graag ook de moeilijke vakken helemaal onder de knie te krijgen. Je zult zien dat je meer kunt dan je denkt!

Fieke (24): Ingewikkelde stof op zo’n manier uitleggen dat het begrijpelijk wordt, dat geeft mij energie. Ik vind het fantastisch om te zien hoe leerlingen opleven wanneer ze iets gaan snappen wat ze voorheen maar niet konden vatten. In mijn middelbare schooltijd heb ik geworsteld met wiskunde. Ik weet nog goed hoe frustrerend het was, maar ook hoe enorm het me hielp er samen met anderen aan te werken. Iemand anders legt het vaak toch net even anders uit dan de docent. En door samen veel te oefenen, gaan er vanzelf kwartjes vallen.

Ik gun het ieder kind om lekker mee te komen op school. Niet alleen om de cijfers, maar ook omdat leren gewoon zoveel leuker is wanneer het goed lukt. Mooi toch om daaraan bij te kunnen dragen? Ik geef nu anderhalf jaar bijles en zie steeds weer hoeveel effect het heeft. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en dat alleen al is de moeite meer dan waard.

Zelf studeerde ik Engels en North American Studies aan de universiteit van Leiden. Sinds 2021 werk ik part-time voor de eurofractie van de SGP in het Europees Parlement in Brussel. Voor mij is bijles geven een ideale aanvullende part-time baan: ik geniet ervan met kinderen en jongeren op te trekken, vind het waardevol hen verder te helpen en leer er zelf ook nog eens heel veel van.

Lisanne (22): Op school kwam ik altijd goed mee. Ik zit snel in een bepaald onderwerp en maak het me makkelijk eigen. Dat zie ik als een geluk, waar ik graag van uitdeel! Ook al heb ik nooit echt problemen gehad, ik weet wel hoe demotiverend het is als je iets niet snapt. En ook hoe fijn het is als iemand de tijd neemt om het uit te leggen, zodat je het toch gaat begrijpen. Dat ik dat voor andere kinderen kan doen, vind ik heel gaaf.

Kinderen zijn ontzettend leuk om mee te werken. Samen aan de slag, de boeken open, zoeken naar de kern, ezelsbruggetjes verzinnen, het heel praktisch maken met voorbeelden van alledag: ik vind het een uitdaging en word er blij van. Het is mooi om te zien hoe leerlingen niet alleen betere resultaten boeken maar ook meer plezier krijgen in het leren zelf. Daar doe ik het voor!

In 2019 heb ik mijn vwo-diploma gehaald. Veel van de stof die tijdens de bijlessen voorbijkomt, heb ik nog goed in mijn geheugen. Wel zo handig! Inmiddels volg ik de master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en jureer ik debatwedstrijden van het Nederlands Debat Instituut.


Louise (19):
Al van jongs af aan weet ik dat ik met kinderen wil werken. Ik hou van kinderen; ze zijn zo enthousiast en nieuwsgierig. Ik vind het daarbij heel leuk en waardevol om hen dingen bij te brengen. Als kleuter speelde ik al schooltje met mijn knuffels. Inmiddels heb ik het eerste jaar van de PABO gevolgd. Bijles geven past daar natuurlijk heel goed bij! Op dit moment geniet ik van een tussenjaar als au-pair in Zwitserland. In 2024 pak ik het geven van bijlessen weer op.

Ik gaf vooral bijles aan kinderen in de basisschoolleeftijd. In de eerste een of twee lessen zijn kinderen soms verlegen of werken ze nog niet van harte mee. Maar het ijs is altijd snel gebroken. Ik vind het elke keer weer geweldig om te zien hoe enthousiast kinderen worden wanneer het kwartje valt. Ineens lukt het hen om de stof eigen te maken, en dat geeft zelfvertrouwen. Super dat ik daar iets in kon betekenen!

Zelf ben ik in 2020 geslaagd voor de havo. In de derde kreeg ik bijles voor wiskunde, mijn struikelblok. Eerst had ik er echt geen zin in; moest ik thuis ook nog aan de slag met iets dat ik toch al niet leuk vond. Maar het heeft me erg geholpen. Die ervaring komt nu goed van pas bij de bijlessen. Net als mijn geduld, want dat is mijn sterke punt.

Overige bijlesgevers


Door de sterke groei van het aantal leerlingen maken we daarnaast gebruik van bijlesgevers uit ons persoonlijke netwerk. Mensen die we goed kennen en die namens Bijleszusters inmiddels ook een vaste kring van leerlingen en een bloeiende lespraktijk hebben opgebouwd. Ze stellen zich hieronder kort voor.

Annemijn Vos

Hoi! Ik ben Annemijn Vos. Ik zit in 5 vwo en mijn eerdere ervaring als bijlesdocent via mijn school heeft mij ontzettend enthousiast gemaakt om anderen verder te kunnen helpen. Ik heb zowel talen als wiskunde B en economie in mijn pakket. Het lukt me vaak om deze vakken op een duidelijke en rustige manier uit te leggen. Graag maak ik kennis met je en als het klikt kunnen we snel aan de slag!

Anouk van Zuijdam

Hoi allemaal, ik ben Anouk van Zuijdam. Ik zit in het tweede jaar van de Academische Pabo. Tijdens mijn opleiding heb ik gemerkt dat ik het heel leuk vind om met kinderen te werken. Daarom geef ik nu ook bijles. Hopelijk tot snel!

Anouk Bakker

Mijn naam is Anouk Bakker en ik ben 18 jaar. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de HALO in Den Haag. Ik heb mijn HAVO-diploma in 2022 gehaald. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen en te sporten. Ik heb de afgelopen jaren veel met kinderen gewerkt op het gebied van sport. Ik zou het leuk vinden om kinderen te begeleiden in schoolvakken en ze zo een stapje verder te helpen.

Femke Lommers

Hoi, ik ben Femke Lommers en ik ben 18 jaar. Ik heb vorig jaar mijn vwo diploma gehaald en zit nu in mijn eerste jaar rechtsgeleerdheid op de Erasmus Universiteit. Ik vind het leuk om met kinderen te werken en ze te helpen met vakken die ze moeilijk vinden op school! Ik heb op de middelbare school een breed pakket gevolgd en kan dus met veel verschillende vakken helpen. Naast kinderen op de midddelbare school vind ik het ook leuk om kinderen op de basisschool te helpen.

Melissa van Dieën

Ik ben Melissa van Dieën. Mijn hobby’s zijn lezen, bakken en het luisteren naar muziek. Ik volg een lerarenopleiding Wiskunde en hiervoor heb ik de opleiding onderwijsassistent gedaan. Ik vind het erg leuk om leerlingen en studenten te begeleiden en te ondersteunen op het gebied van rekenen en wiskunde. Zelf heb ik rekenen en wiskunde altijd erg leuk gevonden en het ging mij meestal vrij makkelijk af.

Milou Bakker

Hoi, ik ben Milou Bakker en ik ben 15 jaar oud. Ik vind het leuk om te helpen bij mensen die het lastig hebben met schoolvakken. Ik werk vaak met kinderen en vind dat ook heel leuk!

Mirte Apon

Hoi! Ik ben Mirte Apon en ik ben zeventien jaar. Ik zit in de zesde klas van het gymnasium. Ik vind het super leuk om leerlingen een beetje hulp te kunnen bieden bij schoolwerk door ze passende uitleg te geven. Ik vind het vooral leuk om leerlingen in de basisschoolleeftijd bijles te geven en doe dit met plezier bij de bijleszusters 🙂 

Nika Boot

Hoi! Mijn naam is Nika. Ik ben 20 jaar oud. Ik zit nu in het tweede jaar van de opleiding HALO in Den Haag. Ik heb in 2019 mijn mavo diploma gehaald en in 2021 mijn havo diploma. In mijn vrije tijd sport ik graag!
Ik ben bij bijleszusters gaan werken, omdat ik leerlingen graag wil helpen en hen een duwtje in de rug te geven.

Noa van der Duijn Schouten

Ik ben Noa van der Duijn Schouten. Ik zit in VWO 6 en ben hiermee één van de jongere bijlesgevers. Dat neemt niet weg dat ik ontzettend enthousiast ben over het geven van bijles. Het afgelopen jaar heb ik al een aantal leerlingen een stapje verder mogen helpen. Ik geniet van het persoonlijke contact met hen. En ik vind het heel waardevol als ik hun zelfvertrouwen zie groeien! Wellicht mag ik jou dit jaar helpen met lastige leerstof?

Marlies Hovestad

Hoi! Ik ben Marlies en ik geef nu al een paar maanden bijles wat ik onwijs leuk vind om te doen. Ik geniet er enorm van om met kinderen bezig te zijn en dan vooral om hen individueel te helpen en ze te zien groeien!

Stephanie van Oevelen

Hoi, ik ben Stephanie van Oevelen. Ik zit in mijn eerste jaar van de Pabo. Ik vind het leuk om leerlingen te helpen en begeleiden. Dit vooral op het gebied van rekenen en wiskunde. Misschien tot snel!

Tamara Kleinbloesem

Hoihoi! Ik ben Tamara Kleinbloesem en ik ben zeventien jaar. Ik zit in de zesde klas van het gymnasium. Ik geef al ongeveer een jaar bijles op mijn school, De Passie in Rotterdam. Sinds een paar maanden doe ik dit nu ook bij de Bijleszusters.
Ik vind het heel belangrijk dat leerlingen ondersteund en geholpen worden op hun eigen niveau door iemand waar ze zich comfortabel bij voelen. Ik hoop dat ik die persoon voor al mijn leerlingen kan zijn!

Theresia Zwartbol

Hoi allemaal! Ik ben Theresia en geef nu alweer een tijdje bijles bij de Bijleszusters. Zelf studeer ik diergeneeskunde in Utrecht. Ik hou dus erg van dieren en biologie. Daarnaast vind ik het erg leuk om bijles te geven, in biologie maar ook in andere vakken. Wie weet tot snel!

Vivian Tran

Hoi! Ik ben Vivian. Ik ben 16 jaar en zit op de HAVO. Ik help graag kinderen met iets waar ze moeite mee hebben! Ik hoop die kinderen goed te kunnen helpen zodat ze uiteindelijk wel gaan snappen! 

          We komen graag bij je langs

              om kennis te maken!

We komen graag bij je langs om kennis te maken!