Hart voor kinderen,

liefde voor leren

 

 

“Hallo! Wij zijn Fieke, Lisanne en Louise van Houdt, de Bijleszusters. Wij hebben hart voor kinderen en liefde voor leren. We zijn enthousiast en persoonlijk, bekwaam en serieus.”

Hart voor kinderen,

liefde voor leren

WIE WIJ ZIJN

Met plezier naar school gaan en goede resultaten boeken, dat gunnen we iedereen. Maar succes komt niet altijd vanzelf. Wij helpen je graag ook de moeilijke vakken helemaal onder de knie te krijgen. Je zult zien dat je meer kunt dan je denkt!

Fieke (22): Ingewikkelde stof op zo’n manier uitleggen dat het begrijpelijk wordt, dat geeft mij energie. Ik vind het fantastisch om te zien hoe leerlingen opleven wanneer ze iets gaan snappen wat ze voorheen maar niet konden vatten. In mijn middelbare schooltijd heb ik geworsteld met wiskunde. Ik weet nog goed hoe frustrerend het was, maar ook hoe enorm het me hielp er samen met anderen aan te werken. Iemand anders legt het vaak toch net even anders uit dan de docent. En door samen veel te oefenen, gaan er vanzelf kwartjes vallen.

Ik gun het ieder kind om lekker mee te komen op school. Niet alleen om de cijfers, maar ook omdat leren gewoon zoveel leuker is wanneer het goed lukt. Mooi toch om daaraan bij te kunnen dragen? Ik geef nu anderhalf jaar bijles en zie steeds weer hoeveel effect het heeft. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en dat alleen al is de moeite meer dan waard.

Zelf studeerde ik Engels en North American Studies aan de universiteit van Leiden. Sinds 2021 werk ik part-time voor de eurofractie van een Nederlandse politieke partij. Voor mij is bijles geven een ideale aanvullende part-time baan: ik geniet ervan met kinderen en jongeren op te trekken, vind het waardevol hen verder te helpen en leer er zelf ook nog eens heel veel van.

Lisanne (21): Op school kwam ik altijd goed mee. Ik zit snel in een bepaald onderwerp en maak het me makkelijk eigen. Dat zie ik als een geluk, waar ik graag van uitdeel! Ook al heb ik nooit echt problemen gehad, ik weet wel hoe demotiverend het is als je iets niet snapt. En ook hoe fijn het is als iemand de tijd neemt om het uit te leggen, zodat je het toch gaat begrijpen. Dat ik dat voor andere kinderen kan doen, vind ik heel gaaf.

Kinderen zijn ontzettend leuk om mee te werken. Samen aan de slag, de boeken open, zoeken naar de kern, ezelsbruggetjes verzinnen, het heel praktisch maken met voorbeelden van alledag: ik vind het een uitdaging en word er blij van. Het is mooi om te zien hoe leerlingen niet alleen betere resultaten boeken maar ook meer plezier krijgen in het leren zelf. Daar doe ik het voor!

In 2019 heb ik mijn vwo-diploma gehaald. Veel van de stof die tijdens de bijlessen voorbijkomt, heb ik dus nog vers in mijn geheugen. Wel zo handig! Inmiddels studeer ik rechten (derdejaars) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en jureer ik debatwedstrijden van het Nederlands Debat Instituut.


Louise (18):
Al van jongs af aan weet ik dat ik met kinderen wil werken. Ik hou van kinderen; ze zijn zo enthousiast en nieuwsgierig. Ik vind het daarbij heel leuk en waardevol om hen dingen bij te brengen. Als kleuter speelde ik al schooltje met mijn knuffels. Inmiddels heb ik het eerste jaar van de PABO gevolgd. Bijles geven past daar natuurlijk heel goed bij! Op dit moment geniet ik van een tussenjaar als au-pair in Zwitserland. In 2022 pak ik het geven van bijlessen weer op.

Ik gaf vooral bijles aan kinderen in de basisschoolleeftijd. In de eerste een of twee lessen zijn kinderen soms verlegen of werken ze nog niet van harte mee. Maar het ijs is altijd snel gebroken. Ik vind het elke keer weer geweldig om te zien hoe enthousiast kinderen worden wanneer het kwartje valt. Ineens lukt het hen om de stof eigen te maken, en dat geeft zelfvertrouwen. Super dat ik daar iets in kon betekenen!

Zelf ben ik in 2020 geslaagd voor de havo. In de derde kreeg ik bijles voor wiskunde, mijn struikelblok. Eerst had ik er echt geen zin in; moest ik thuis ook nog aan de slag met iets dat ik toch al niet leuk vond. Maar het heeft me erg geholpen. Die ervaring komt nu goed van pas bij de bijlessen. Net als mijn geduld, want dat is mijn sterke punt.

Extra capaciteit

Door de sterke groei van het aantal leerlingen maken we daarnaast gebruik van ongeveer tien bijlesgevers uit ons eigen persoonlijke netwerk. Mensen die we goed kennen en die namens Bijleszusters inmiddels ook een vaste kring van leerlingen en een bloeiende lespraktijk hebben opgebouwd.

 

          We komen graag bij je langs

              om kennis te maken!

We komen graag bij je langs om kennis te maken!