Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding?

Bij huiswerkbegeleiding gaan we letterlijk samen aan de slag met het huiswerk voor vakken die je lastig vindt. We zorgen ervoor dat je de stof beter gaat snappen en niet achteropraakt. Bij bijles ligt de nadruk op bijspijkeren en opnieuw uitleggen, bijvoorbeeld wanneer je al wat achterloopt of structureel moeite hebt met een bepaald vak. Doordat we 1 op 1 met jou aan tafel zitten en alle ruimte hebben voor jouw vragen, zal je zien dat je dat moeilijke onderwerp toch gaat begrijpen.

Komt de docent bij ons thuis?

De Bijleszusters komen naar je toe. Vaak leer je het beste in een vertrouwde omgeving. Wanneer het thuis niet mogelijk is, zoeken we samen naar een andere oplossing, bijvoorbeeld bij ons thuis. We geven bijles in Zwijndrecht en directe omgeving.

In welke vakken kan ik bijles krijgen?

Wij geven bijles in alle vakken op de basisschool en bijna alle vakken op de middelbare school. Hier vind je een overzicht.

Waarom geven jullie geen bijles in groep 3?

Leerlingen uit groep 3 geven wij geen bijles, omdat zij in een fase zitten waarin cruciale dingen worden geleerd en we daarin niet de school voor de voeten willen lopen. Daarnaast willen we de leerlingen de tijd geven om op te starten binnen de vakken die ze in deze fase voor het eerst krijgen. Dat gaat niet altijd even soepel, maar komt vaak vanzelf goed, zonder extra hulp. Wij geloven dat bijles op deze leeftijd ongelijkheid tussen leerlingen bevordert, omdat bijles op dit punt eerder extra vleugels geeft dan dat het vermeende achterstanden wegwerkt.

Is bijles iets om je voor te schamen?

Zeker niet. Iedereen wordt wel eens bij iets geholpen in zijn leven. Sterker nog: als jij nooit met iets geholpen bent stond je waarschijnlijk niet waar je nu staat. Wie is als kind niet geholpen bij het leren fietsen, om maar iets te noemen? Het is juist mooi om met een duwtje in je rug weer verder te komen. En op andere punten krijgen wij zelf weer een duwtje in onze rug. Zo werkt het toch gewoon in het leven?

Hoe weet ik dat de docent kwaliteit levert?

De Bijleszusters hebben de middelbare school zelf recent (2017, 2019 en 2020) afgemaakt. We hebben de stof dus nog helder op ons netvlies. Zelf hebben we onze schooltijd vrij makkelijk doorlopen omdat we het geluk hebben goed te kunnen leren. Maar tegelijk weten we hoe het is om iets niet te snappen. Ook hebben we veel ervaring opgedaan met het werken met kinderen en jongeren. We sluiten gemakkelijk aan bij waar jij zit. Probeer het vooral eens uit! Mocht het toch niet bevallen, dan zit je nergens aan vast.

De bijlesgevers met wie we samenwerken kennen we persoonlijk. Periodiek evalueren we met hen en met de leerling en/of ouder(s) de wederzijdse samenwerking.

 

Hoe snel kan ik starten?

Hoe snel jij wilt. We zijn flexibel en kunnen vaak nog in dezelfde week een kennismakingsgesprek plannen.

Is er een intakegesprek?

We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kunnen we elkaar eerst even leren kennen en kijken of het klikt. Ook gaan we in dit gesprek vast in op de knelpunten waar jij tegenaan loopt en de dingen waar we eventueel rekening mee moeten houden, zoals dyslexie of faalangst.

Hoe meld ik me aan?

Leuk dat je interesse hebt in bijles van de Bijleszusters! Via ons contactformulier kan je een berichtje achterlaten. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe vaak vindt de bijles plaats?

Dat hangt helemaal af van jouw wensen en hulpvraag. We stemmen het samen af. Meestal gaat het om een uur per week.

Op welke dagen en tijden kan ik bijles krijgen?

Wij zijn flexibel. We geven bijles van maandag tot en met zaterdag, zowel overdag als ’s avonds.  Graag prikken we in overleg een moment dat jou schikt.

Kan ik geplande lessen nog wijzigen?

Natuurlijk! Via mail of app maken we een nieuwe afspraak. We horen het wel graag op tijd, minimaal een dag voor de oorspronkelijke les gepland staat.

Hoe zeg ik een les af bij vakantie of ziekte?

Afmelden voor een bijles kan eenvoudig met een mail of appje. We horen dit het liefst minimaal een dag van tevoren.

Gaan de lessen in de vakantieperiode door?

Als jij dat wilt, gaan we ook in de vakantie verder met de lessen. We zullen dit met je overleggen zodra er een vakantieperiode aankomt. Wanneer wij zelf met vakantie gaan, geven we dit ruim op tijd aan je door.

Kan ik ook eenmalig een aantal uur afnemen?

Dat kan zeker. We werken met een uurprijs zonder minimale afname, opzegtermijn of contract. Dus je betaalt gewoon voor het aantal uur dat jij nodig hebt. Wanneer je 5 of meer uur wilt afnemen, is de strippenkaart een voordelige optie. We bieden ze per 5 of per 10 lessen aan, het tarief per uur is dan € 1 of € 2 lager.

Is er een opzegtermijn en hoe zeg ik op?

Wij werken niet met contracten en hebben dus ook geen opzegtermijn. Een belletje of mailtje is voldoende om de bijlessen stop te zetten.

Is gezinskorting mogelijk?

Bij meerdere kinderen uit één gezin geven we een korting op de uurprijs. We plannen de lessen dan graag achter elkaar bij jullie thuis.

Hoe werkt het met betalen?

Wij sturen aan het eind van de maand een factuur voor de lessen die die maand hebben plaatsgevonden. In het geval van een strippenkaart, factureren we voor aanvang van de eerste les. We versturen onze facturen per e-mail en je kunt via iDEAL of bankoverschrijving betalen. We hanteren een betalingstermijn van 7 dagen.

Zijn de tarieven inclusief BTW?

Het onderwijs is vrijgesteld van BTW. Dat geldt voor basisonderwijs tot en met hoger onderwijs, en ook wanneer de lessen gegeven worden door een zelfstandig ondernemer. Wij hoeven dus geen BTW in rekening te brengen en de tarieven die je vindt op deze site zijn dus de tarieven die je daadwerkelijk betaalt.

          We komen graag bij je langs

              om kennis te maken!

We komen graag bij je langs om kennis te maken!