Weer helemaal snappen waar het in de klas over gaat

Basisschool | weer helemaal snappen waar het in de klas over gaat

School is het leukste als je lekker meekomt. Maar het kan zijn dat je het tempo in de klas niet bijhoudt of wat extra aandacht nodig hebt. Door de stof net even anders uit te leggen en vooral veel te oefenen, helpen we je weer helemaal te snappen waar het in de klas over gaat. We geven bijles en huiswerkbegeleiding in de volgende vakken:

Rekenen

Klokkijken, breuken, vermenigvuldigen… je kunt er je hoofd over breken. Misschien vind je het lastig om de tafels te onthouden. Of je krijgt die staartdelingen maar niet onder de knie. We helpen je graag, zodat sommen weer leuk worden.

Taal

Begrijpend lezen, spelling, woordenschat of die lastige grammatica? Gek he, dat de taal die je elke dag spreekt, toch zo lastig kan zijn. Met goede uitleg en door veel te oefenen, helpen we jou helemaal te begrijpen hoe het zit.

Engels

Steeds meer basisscholen beginnen al vroeg met Engels. Want jong geleerd is oud gedaan. Maar wat als je die woordjes nu maar niet kunt onthouden? Of niets snapt van de verschillende tijden? We gaan er graag samen met jou voor zitten.

Voorbereiding Citotoets

Spannend, zo’n Citotoets. Vooral kinderen met faalangst kunnen er als een berg tegenop zien. Wat moet je allemaal kunnen? En lukt het wel binnen de tijd? We doen samen vast een paar proeftoetsen. Eerst zonder, maar dan ook met een timer. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en krijg je vertrouwen in jezelf.

Middelbare school | struikelvakken onder de knie krijgen

Of je nu net begint in de brugklas of al afstevent op de eindexamens, sommige vakken kunnen ontzettend lastig zijn. We helpen je graag je de stof eigen te maken. Voor alle niveaus en alle leerjaren. We geven bijles en huiswerkbegeleiding in de volgende vakken:

Wiskunde

Breuken, formules, parabolen, kansberekeningen, algebra: wiskunde kan echt pittig zijn. We geven extra uitleg, verzinnen trucjes waardoor je het beter kunt onthouden en maken vooral veel vlieguren.

Economie

Vraag en aanbod, marktwerking, schaarste, prijsoorlogen… We helpen je graag het echt te begrijpen! Door het heel concreet te maken met duidelijke voorbeelden uit de dagelijkse realiteit. Want als je het voor je ziet, kan je het ook onthouden.

Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen

Wat betekent nu eigenlijk links en rechts? En hoe zit het met die trias politica? Maatschappijleer kan een brij van informatie voor je zijn. We helpen je de stof te begrijpen, bronnen te lezen maar ook rijtjes te stampen als dat is wat je nodig hebt.

Geschiedenis

Zoveel informatie en feiten; je kan het gevoel hebben erin te verdrinken. We helpen je hoofd- en bijzaken te scheiden en goede samenvattingen te maken. Want heus, je hoeft echt niet al die jaartallen uit je hoofd te leren.

Filosofie

Descartes met zijn ‘Ik denk dus ik ben’ en die grot van Plato…  Filosofie kan heel ongrijpbaar lijken. We gaan samen met jou aan het analyseren, splitsen, versimpelen en toepassen. Zo werken we ernaar toe dat je de basisideeën vat en linken kunt leggen.

Nederlands

Tekstbegrip is vaak het struikelblok bij Nederlands. Samen analyseren we teksten, desnoods zin voor zin. Tot je letterlijk elk woord begrijpt. Maar ook als grammatica jouw uitdaging is of als je vastloopt in alle termen: oefening baart kunst.

Engels

Is het de past perfect of present perfect? Elevator of elavator? Of je nu hulp nodig hebt met grammatica, spelling, tekstbegrip of woordjes stampen; wij staan voor je klaar. In de bovenbouw geven we daarbij veel aandacht aan begrijpend lezen, want dat komt op het examen het meeste aan bod.

Duits

Der, die, das, mein, meiner, meines… De naamvallen bij Duits staan bekend als knelpunt. Maar ook als je moeite hebt met tekstbegrip of de schrijfvaardigheid gaan we graag met je aan de slag. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding op een toets.

Frans

De fiets is mannelijk, maar de auto dan weer vrouwelijk. Snap jij het nog? Samen huiswerk maken of die toets voorbereiden helpt enorm om de Franse taal te gaan vatten. Of het nou gaat om grammatica, begrijpend lezen of schrijfvaardigheid…

Latijn

Praesens, imperfectum, perfectum: de Latijnse grammatica is ingewikkeld! We helpen je teksten te vertalen en zin voor zin te ordenen. Waar zit het werkwoord, wat is het onderwerp? Ook met woordjes stampen kan je soms best wat hulp gebruiken.

Overige vakken

Ook voor bijles in wiskunde B, scheikunde, natuurkunde of biologie kun je bij ons terecht.

          We komen graag bij je langs

              om kennis te maken!

We komen graag bij je langs om kennis te maken!